Next picture Previous picture

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Capibara / Waterzwijn (Hydrochoerus hydrochaeris)

  • Status: niet bedreigd
  • Verspreidingsgebied: Amazonegebied 
    (Centraal-, Zuid- en Oost-Amerika)

 

waterzwijn

 

De capybara is het grootste levende knaagdier ter wereld.
Ze leven in bossen nabij meren, rivieren en moerassen, in groepen van maximum 20 dieren. Tussen vingers en tenen hebben ze korte zwemvliezen waardoor ze uitstekend kunnen zwemmen, duiken en tot 5 minuten onder water blijven. 
In de natuur zijn ze vaak de prooi van de anaconda.
‘Capibara’ komt van een Zuid-Amerikaanse indianentaal en betekent ‘heer over de grassen’

  • Gem. levensduur:  8 à 10 jaar
  • Gem. grootte:  hoogte 50cm, lengte 100-130 cm
  • Gem. gewicht:  50 kg à 70 kg
  • Geslachtsrijp:  vanaf 18 maanden
  • Draagtijd:  15 tot 18 weken
  • Jongen:  2 à 7 jongen
  • Voedsel:  groenten, aardappelen, appelen, brood, granen, gras